Rondleiding Kloostervelden Centrum voor Epilepsiewoonzorg

Door Antwan van Ooijen

Kempenhaeghe vormde de afgelopen tien jaar het eens zo gesloten instellingsterrein Providentia om tot de moderne openbare woonwijk Kloostervelden. Een wijk waarin aandacht is voor samen leven, zorgen en wonen met veel ruimte voor natuur, historie en kunst. In het hart van de wijk bevindt zich het voormalig klooster ‘Huize Providentia’ waarin men het hoofdkwartier van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg Kempenhaeghe vindt. Daaromheen vijf zorggebouwen die architectonisch geheel opgaan in de omgeving met inmiddels meer dan tweehonderd huizen voor reguliere gezinnen. De wijk blinkt verder uit door de bijzondere combinatie van breed toegankelijke voorzieningen.

Schermafbeelding 2022-12-01 om 10.37.08

Kloostervelden bleek een inspirerend voorbeeldproject van nieuw dorps bouwen in de Provincie Noord-Brabant. De wijk werd in 2021 dan ook uitgeroepen tot winnaar van De Brabantse Stijlprijs, een thuis voor iedereen. “Kloostervelden is niet zomaar een wijkontwikkeling of een transformatie van bestaande gebouwen en terreinen. Het gaat om integratie, inclusiviteit, wonen, landschap en natuur. Er is een brede blik op gezondheid. Zingeving, eigen regie, veerkracht en van betekenis zijn maken deel uit van de visie; het accent ligt op wat mensen wél kunnen”, aldus de jury.

Schermafbeelding 2022-12-01 om 10.38.30

We zijn bijzonder trots op deze parel in Brabant en geven u met veel plezier samen met onze collega’s en bewoners van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg een rondleiding en inkijkje in het zo gewoon mogelijk wonen, ondanks complexe epilepsie, in deze prachtige wijk. Heeft u interesse in de rondleiding, geef u uzelf dan snel op voor de rondleiding want het aantal plekken is beperkt. Bekijk deze video voor een leuke samenvatting van de transformatie of bekijk de websites www.kempenhaeghe-epilepsiewoonzorg.nl en www.kloostervelden.nl.

Schermafbeelding 2022-12-01 om 10.39.12